САД ќе почнат да доставуваат лекови со дронови

Градот Бентонвил ќе започне пилот проект за снабдување со лекови и медински помагала со користење беспилотни летала. Станува збор за заеднички проект на компаниите „Волмарт“ и „Зиплајн“, објави веб-страницата The…

Текстот САД ќе почнат да доставуваат лекови со дронови е превземен од USB.mk.