Санта мраз поголема од Њујорк се одвои од Антарктикот (ВИДЕО)

На Антарктикот од ледената плоча Брунт се одвои санта мраз чија површина е 20 пати поголема од површината на Менхетн. Сантата мраз има површина од 1270 квадратни километри и поголема…

Текстот Санта мраз поголема од Њујорк се одвои од Антарктикот (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.