Се појави експериментален лек кој може двојно да делува на коронавирусот

Експериментален лек кој првобитно се развивал за лекување на грипот покажал ветувачки резултати против корона вирусот и може двојно да делува на Ковид-19, објавија герамански научници. Лекот наречен запнометиниб или…

Текстот Се појави експериментален лек кој може двојно да делува на коронавирусот е превземен од USB.mk.