Сем Алтман сепак не се враќа на главната позиција во OpenAI

Одборот на директори на OpenAI го ангажираше ко-основачот на Твич, Емет Шир, како привремен извршен директор, известува Аксиос, цитирајќи извор запознаен со ова прашање. Оваа информација значи дека сменетиот поранешен…

Текстот Сем Алтман сепак не се враќа на главната позиција во OpenAI е превземен од USB.mk.