Шефот на OpenAI: Ако правилата на ЕУ за вештачка интелигенција се строги, заминуваме

Компанијата OpenAI, која го произведе генеративниот систем за вештачка интелигенција ChatGPT, ќе ја напушти Европа доколку не може да се усогласи со најавената регулатива на ЕУ. Шефот на OpenAI, Сем…

Текстот Шефот на OpenAI: Ако правилата на ЕУ за вештачка интелигенција се строги, заминуваме е превземен од USB.mk.