Шефот на OpenAI: „Човештвото на патот кон самоуништување, вештачката интелигенција може да биде решение“

Човештвото моментално е „на пат кон самоуништување“, но вештачката интелигенција би можела да биде решението, изјави извршниот директор на Open AI Сем Алтман на самитот за економска соработка на Азија…

Текстот Шефот на OpenAI: „Човештвото на патот кон самоуништување, вештачката интелигенција може да биде решение“ е превземен од USB.mk.