Што ја чека човечката раса за 100 години? Еве што предвидува најнапредниот хуманоиден робот

Ameca се карактеризира како најнапредниот хуманоиден робот благодарение на неговите реални движења и изрази на лицето. Со сè понапредната вештачка интелигенција која се заканува да ги украде работните места на…

Текстот Што ја чека човечката раса за 100 години? Еве што предвидува најнапредниот хуманоиден робот е превземен од USB.mk.