Скарлет Јохансон ги тужеше развивачите на вештачка интелигенција

Актерката Скарлет Јохансон поднесе тужба против развивач на апликација за вештачка интелигенција поради користење на нејзината сличност во реклама без дозвола. Како што објави Variety, нејзиниот глас во траење од…

Текстот Скарлет Јохансон ги тужеше развивачите на вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.