Скелет на кит стар помеѓу 3.500 и 5.000 години пронајден на Тајланд

Во Тајланд е пронајден речиси совршено зачуван скелет од редок вид кит, за кој научниците проценуваат дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години. Скелетот е пронајден на почетокот на…

Текстот Скелет на кит стар помеѓу 3.500 и 5.000 години пронајден на Тајланд е превземен од USB.mk.