Скелет на Т-Рекс продаден во Швајцарија за 5,6 милиони евра

Скелет на тираносаурус (Tyrannosaurus rex), наречен Trinity, стар меѓу 65 и 67 милиони години и составен од коски на три различни Т-Рекс-а, е продаден пред два дена на аукција во…

Текстот Скелет на Т-Рекс продаден во Швајцарија за 5,6 милиони евра е превземен од USB.mk.