Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелетот на диносаурусот е продаден на аукција за нешто повеќе од 6 милиони долари, а идентитетот на купувачот се уште не е познат. Станува збор за скелет на Горгосаурус (на…

Текстот Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени е превземен од USB.mk.