Škoda, Volkswagen и Cupra најавија урбани електрични модели

Škoda, Volkswagen и Cupra подготвуваат помали градски електрични модели за 2025 година, и тоа на скратена верзија на платформата MEB EV. Исто така, сите три ќе се произведуваат во Шпанија…

Текстот Škoda, Volkswagen и Cupra најавија урбани електрични модели е превземен од USB.mk.