Следната пандемија може да предизвика отпорност на микроорганизмите на лекови

Микроорганизмите се сè поотпорни на лекови и проблемот може да стане извор на нова пандемија со сериозни импликации врз здравјето на луѓето, земјоделско-прехранбените системи и економијата, предупреди Агенцијата за храна…

Текстот Следната пандемија може да предизвика отпорност на микроорганизмите на лекови е превземен од USB.mk.