Сноуден предупредува: Мерките за контрола на луѓето во текот на пандемијата би можеле да останат засекогаш

Сноуден предупредува на користење на вештачката интелигенција во следењето на луѓето. Следењето на луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот би можело подоцна да се претвори во апсолутно кршење на…

Текстот Сноуден предупредува: Мерките за контрола на луѓето во текот на пандемијата би можеле да останат засекогаш е превземен од USB.mk.