Сондата InSight регистираше поголеми потреси на Марс

Американската вселенска станица забележа потреси на Марс кои траеја долго и чија силина би се почувствувала на Земјата доколку се случеа на нашата планета. Еден од потресите беа со јачина…

Текстот Сондата InSight регистираше поголеми потреси на Марс е превземен од USB.mk.