Сондите Voyager на НАСА се гасат по 45 години

Две сонди на американската вселенска агенција НАСА ќе бидат затворени наскоро по мисијата, која траеше речиси 45 години. Во 1977 година, НАСА ги лансираше сондите Војаџер 1 и Војаџер 2,…

Текстот Сондите Voyager на НАСА се гасат по 45 години е превземен од USB.mk.