Сопственичка на Tesla Model 3 го отклучува автомобилот со чип вграден во раката (ВИДЕО)

Постојат многу начини да го отклучите вашиот Tesla Model 3, како на пример со паметен клуч или мобилна апликација. Една сопственичка на автомобилот открила нов биохак: таа вградила RFID чип во раката, па го отклучува автомобилот само со едно движење.

Жената позната само како Amye DD, го извлекла чипот од нејзината паметна картичка на Tesla Model 3 и создала имплант, кој го вбризгала во раката. Иако можеби звучи лудо да се инјектира технологија под вашата кожа, методот е исто така сличен на имплантантите што ги ставаме на нашите миленици за идентификација.

Таа веќе имала еден ваков чип во рака и првично одлучила дека може да ги пренесе информациите од паметната картичка во неа, но безбедносниот систем на Tesla Model 3 не го дозволувал тоа.

Потоа, едноставно ја расклопила картичката, го отстранила чипот RFID и ја сместила во биополимер, што може безбедно да се всади во раката.

Целата приказна не е само чудна, туку и непрактична, затоа што чипот Tesla Model 3 RFID не е наменет како примарен начин за отклучување на автомобилот. Картата со него е резервна варијанта, што се дава на некој, на кој не сакате да дадете целосен пристап до вашиот профил на Tesla – како лицето што го паркира вашиот автомобил пред скап ресторан.

Се разбира, кога чипот е дел од вашето тело, тоа нема начин како да се направи.

 

Текстот Сопственичка на Tesla Model 3 го отклучува автомобилот со чип вграден во раката (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.