Сораја во вселената

Иран успешно го лансираше својот сателит Сораја во орбитата, 750 километри над површината на земјата, користејќи ракета од три фази, објави денеска државната новинска агенција ИРНА. Лансирањето беше дел од…

Текстот Сораја во вселената е превземен од USB.mk.