Создадено дете со вештачка интелигенција: „Има моќ да ја обликува иднината“

„Таа разликува добро од лошо, ги изразува своите ставови во различни ситуации и има моќ да ја обликува иднината“. Често слушаме дека вештачката интелигенција е сè уште во зародиш и…

Текстот Создадено дете со вештачка интелигенција: „Има моќ да ја обликува иднината“ е превземен од USB.mk.