Starlink сака да воведе брз интернет во авионите

Тимот кој стои зад сателитската интернет мрежа Starlink која припаѓа на компанијата SpaceX започна преговори со неколку авиокомпании со цел да се воведе побрз интернет во нивните авиони. Ширењето на…

Текстот Starlink сака да воведе брз интернет во авионите е превземен од USB.mk.