Starlink сателит во пламен влезе во атмосферата на Земјата

Британците го предупредиле народот дека денес на небото ќе можат да видат сателит кој со пламен влегол во Земјината атмосфера. „Старлинк сателитот повторно влезе во Земјината атмосфера, но постои мала…

Текстот Starlink сателит во пламен влезе во атмосферата на Земјата е превземен од USB.mk.