Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances). Околу две третини…

Текстот Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови е превземен од USB.mk.