Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава

Целиот кислород на Земјата веројатно ќе исчезне во наредните милијарда години, што според претпоставките на научниците значи смрт речиси за повеќето живи суштества на планетата, е наведено во студијата која…

Текстот Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава е превземен од USB.mk.