Студија потврди: Коронавирусот мутира, но тоа не влијае на неговото ширење

Кога вирусите се менуваат во овој правец, вакцините мораат редовно да се прилагодуваат за да се гарантира дека ќе успеат ефикасно да го уништат. Засега тоа не е случај со SARS-CoV-2….

Текстот Студија потврди: Коронавирусот мутира, но тоа не влијае на неговото ширење е превземен од USB.mk.