Супермасивната црна дупка е за 2000 светлосни години поблиску до Земјата

Астрономите дознаа дека Земјата е за 2000 светлосни години поблиску до супермасивната црна дупка во центарот на галаксијата Млечен пат, повеќе отколку што се мислеше порано. Покрај тоа, нашиот сончев…

Текстот Супермасивната црна дупка е за 2000 светлосни години поблиску до Земјата е превземен од USB.mk.