СЗО: И покрај вакцината, годинава нема да биде постигнат колективен имунитет

Колективен имунитет на коронавирусот нема да се постигне оваа година, иако вакцините почнаа да се дистрибуираат во многу земји, предупреди Светската здравствена организација (СЗО). „Нема да постигнеме колективен имунитет во…

Текстот СЗО: И покрај вакцината, годинава нема да биде постигнат колективен имунитет е превземен од USB.mk.