Телескопот Џејмс Веб откри вода околу кометата

Вселенскиот телескоп Џејмс Веб на американската вселенска агенција НАСА го забележа своето второ големо откритие за само две недели. Истражувачите ја искористија камерата на телескопот за првпат да откријат водена…

Текстот Телескопот Џејмс Веб откри вода околу кометата е превземен од USB.mk.