Телескопот Џејмс Веб почна да ги собира првите научни податоци

Вселенскиот телескоп на американската агенција НАСА, Џејмс Веб, почна да ги собира првите научни податоци, иако е во завршна фаза на подготовка. Тимот задолжен за телескопот Џејмс Веб „одобри“ 10…

Текстот Телескопот Џејмс Веб почна да ги собира првите научни податоци е превземен од USB.mk.