Телескопот James Webb сними астероидни појаси надвор од Сончевиот систем

На оддалеченост од 25 светлосни години од Земјата се наоѓа Fomalhaut, една од најсветлите ѕвезди на ноќното небо. Системот Fomalhaut го привлекува вниманието на астрономите со децении, но тие дури…

Текстот Телескопот James Webb сними астероидни појаси надвор од Сончевиот систем е превземен од USB.mk.