Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск на неговиот германски тим му дал уште шест месеци време за започнување со производство во новата фабрика во близина на Берлин, првата гигафабрика во…

Текстот Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија е превземен од USB.mk.