Tesla оствари профит од една милијарда долари од вложувања во биткоин

Американскиот производител на електрични автомобили Tesla оствари речиси една милијарда долари од вложувања во биткоини, изјави аналитичарот Даниел Ив. Според него, „компанијата би можела од вложувањата во биткоини да заработи…

Текстот Tesla оствари профит од една милијарда долари од вложувања во биткоин е превземен од USB.mk.