Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Година и половина откако потрошувачите во САД почнаа да ги прават своите нарачки, првите модели на Tesla Model 3 веќе стигнаа до своите сопственици во Европа.

Првата група електрични автомобили пристигна на почетокот на неделава во Белгија, при што идните сопственици добија известувања дека можат да го добијат својот автомобил.

За жал, сè не поминало лесно поради помалкуте испораки отколку што се очекуваше. Ова е потврдено од самиот Елон Маск, кој на Твитер истакна дека компанијата наишла на неочекувани потешкотии во белгиското пристаниште.

Според Маск, набавките ќе бидат нормализирани денеска (8 февруари). Во рок од неколку дена, се очекува да пристигне првата група од Model 3s.

Од јануари, 14.000 електрични автомобили се преднарачани во Европа. Нарачките за Model 3 започнаа во март 2016 година, заедно со презентација на моделот. Поради тешкотии во производството и заостанувањето зад првичните планови, компанијата само што почна да ја снабдува Европа.

Во моментов, корисниците на континентот не можат да ја нарачаат основната верзија на електричниот автомобил достапен во САД.

Текстот Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа е превземен од USB.mk.