Toyota Motors со нови сончеви батерии за своите автомобили

Јапонскиот концерн Toyota Motors има намера да почне да користи високотехнолошки сончеви батерии и системи засновани на нив во нивните автомобили. Како што соопшти компанијата, заедно со Националниот институт за…

Текстот Toyota Motors со нови сончеви батерии за своите автомобили е превземен од USB.mk.