Вакцината на Фајзер/БиоНТек може да спречи инфекција

Според необјавена студија, вакцината против коронавирус, развиена од Фајзер и БиоНТек, може да заштити од инфекција, што може да го зголеми потенцијалот на лекот како инструмент за борба против пандемијата….

Текстот Вакцината на Фајзер/БиоНТек може да спречи инфекција е превземен од USB.mk.