Вештачката интелигенција докажа: Дел од познатата слика на Рафаел ја направил некој друг

Британски научници користеле вештачка интелигенција за да го анализираат платното Madonna of the Rose од почетокот на 16 век, за кое се верува дека е една од многуте Мадони насликани…

Текстот Вештачката интелигенција докажа: Дел од познатата слика на Рафаел ја направил некој друг е превземен од USB.mk.