Вештачката интелигенција ќе ги надвладее луѓето за помалку од пет години

Технолошкиот могул Елон Маск предупреди дека вештачката интелигенција би можела да ги „надвладее“ луѓето за помалку од пет години. Ова предвидување претставува значајна ревизија на претходните проценки на таканаречениот „технолошки…

Текстот Вештачката интелигенција ќе ги надвладее луѓето за помалку од пет години е превземен од USB.mk.