Вештачката интелигенција ќе знае кога не и веруваме

Научниците успеале да направат нервна мрежа што препознава кога веќе не може да и се верува. Оваа мрежа е дизајнирана да го имитира човечкиот мозок и дамки на обрасци во…

Текстот Вештачката интелигенција ќе знае кога не и веруваме е превземен од USB.mk.