„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

Вештачката интелигенција „во најдобар случај ќе биде само бледа копија на човек“, вели футурологот Хорст Опашовски, кој оваа недела ја претставува својата нова книга – „Да живееш подобро, а не…

Текстот „Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“ е превземен од USB.mk.