„Вештачката интелигенција претставува ризик за човештвото“

САД, ЕУ, Кина и Велика Британија се согласија со текстот на првата меѓународна декларација за вештачка интелигенција (AI), во која се наведува дека оваа нова технологија претставува потенцијално „катастрофален“ ризик…

Текстот „Вештачката интелигенција претставува ризик за човештвото“ е превземен од USB.mk.