ВИДЕО: Аматерски астрономи снимија огромен блесок на Јупитер

Аматерски астрономи снимија огромен блесок на Јупитер пред неколку дена, кој настана кога небесно тело удри во гасовитиот џин. Ударот се случил на 29 август во 1.45 часот по полноќ….

Текстот ВИДЕО: Аматерски астрономи снимија огромен блесок на Јупитер е превземен од USB.mk.