ВИДЕО: Астрономите за прв пат фотографираа супермасивна црна дупка во нашата галаксија

Астрономите објавија дека фотографирале супермасивна црна дупка во центарот на Млечниот Пат. Фотографија од она што американскиот астрофизичар Ферјал Озел го нарече „нежен џин“ е објавена во јавноста. Озел е…

Текстот ВИДЕО: Астрономите за прв пат фотографираа супермасивна црна дупка во нашата галаксија е превземен од USB.mk.