ВИДЕО: Цукерберг ги обвинува ривалите дека се обидуваат да создадат AI Бог

Марк Цукерберг изнесе интересни ставови за моменталната ситуација во областа на вештачката интелигенција. Извршниот директор на Мета, Марк Цукерберг ги критикуваше своите ривали со вештачка интелигенција за „создавање Бог“ во…

Текстот ВИДЕО: Цукерберг ги обвинува ривалите дека се обидуваат да создадат AI Бог е превземен од USB.mk.