(ВИДЕО) Денеска се лансира првата 3Д печатена ракета: „Размислуваме да одиме во мисија на Марс“

Американската вселенска компанија Relativity Space планира да лансира 3D испринтана ракета Terran 1 денес од Кејп Канаверал, Флорида, прескокнувајќи ги планираните тестови и тргнувајќи директно во орбитата. „Terran 1 ќе…

Текстот (ВИДЕО) Денеска се лансира првата 3Д печатена ракета: „Размислуваме да одиме во мисија на Марс“ е превземен од USB.mk.