(ВИДЕО) Хуманоидни AI роботи: Подобро би управувале со Земјата отколку збунетите луѓе

Хуманоидните AI роботи претставени на самитот на Обединетите нации во петокот, изјавија дека сепак ќе бидат подобри во управувањето со светот од луѓето. Притоа, тие изјавија дека луѓето треба да…

Текстот (ВИДЕО) Хуманоидни AI роботи: Подобро би управувале со Земјата отколку збунетите луѓе е превземен од USB.mk.