ВИДЕО: Индија успешно го лансира вселенското летало „Чандрајан-3“ на Месечината

Индиската вселенска агенција денеска објави дека успешно го лансирала леталото „Чандрајан-3“ на Месечината. „’Чандрајан-3′ го почна своето патување до Месечината. Здравјето на леталото е нормално“, се вели во соопштението на…

Текстот ВИДЕО: Индија успешно го лансира вселенското летало „Чандрајан-3“ на Месечината е превземен од USB.mk.