ВИДЕО: Индијците слетаа на Месечината

Индија испиша историја со слетување на Јужниот Пол на Месечината. „Чандрајан-3“ слета на површината на Месечината, со што Индија стана првата земја што успешно слета со вселенско летало во близина…

Текстот ВИДЕО: Индијците слетаа на Месечината е превземен од USB.mk.