ВИДЕО: Израел претстави ново вооружено роботско возило, кое ќе се тестира во 2023 година

Израелското Министерство за одбрана го тестираше новото ласерско оружје „Iron Beam“ во април годинава, а сега следи тестирањето на беспилотното роботско борбено возило кое се развива во соработка со неколку…

Текстот ВИДЕО: Израел претстави ново вооружено роботско возило, кое ќе се тестира во 2023 година е превземен од USB.mk.