ВИДЕО: Јапонија го лансираше своето летало за истражување на Месечината

Јапонија го лансираше своето летало за истражување на месечината „СЛИМ“ на домашна ракета H-IIA, отворајќи го патот да стане петтата земја во светот што слета на Месечината на почетокот на…

Текстот ВИДЕО: Јапонија го лансираше своето летало за истражување на Месечината е превземен од USB.mk.