ВИДЕО: Јапонија лансираше вселенска ракета, а потоа нареди да се самоуништи

Јапонија објави дека уништила нова ракета што ја лансираше во вселената во вторникот, откако моторот од втората фаза на леталото не се запали. Ракетата H3 висока 57 метри беше лансирана…

Текстот ВИДЕО: Јапонија лансираше вселенска ракета, а потоа нареди да се самоуништи е превземен од USB.mk.