ВИДЕО: Кинеска компанија претстави нов авион, ќе биде конкурент на Ербас и Боинг

Кинескиот конкурент на патничките авиони „Ербас“ и „Боинг“, C919 – произведен од корпорацијата за комерцијални авиони на Кина (COMAC), го направи своето прво патување надвор од кинеската територија, летајќи во…

Текстот ВИДЕО: Кинеска компанија претстави нов авион, ќе биде конкурент на Ербас и Боинг е превземен од USB.mk.